Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

 

8 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο 2022


«Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως https://saferinternet4kids.gr/»

 Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, παρακολουθήσαμε τη διαδικτυακή ενημέρωση, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

 Ακολούθησε συζήτηση στην τάξη, όπου τα παιδιά έθεσαν ερωτήματα και ανέφεραν εμπειρίες από τη χρήση του διαδικτύου και προβληματισμούς για την ασφαλή χρήση του, αλλά και των δυνατοτήτων που δίνει ο κυβερνοχώρος.

Στους μαθητές / τριες  ανατέθηκε η παρακάτω εργασία :

Να γράψουν ένα κείμενο,  επιλέγοντας το είδος που τους αρέσει :

 α. Να περιγράψουν  ένα περιστατικό που έχουν αντιμετωπίσει στο διαδίκτυο

β. Κείμενο οδηγιών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

γ. Άρθρο με σκέψεις για την ημέρα

δ. Κόμικ

ε Αφίσα κτλ

Τέλος, ιδέες και υλικό για τους γονείς αλλά και για τα ίδια τα παιδιά που θέλουν να βάλουν όρια στο χρόνο που ασχολούνται διαδικτυακά μπορείτε να βρείτε  στην διεύθυνση https://saferinternet4kids.gr/nea/neo-yliko/ , καθώς και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για την αυτοδιαχείριση του χρόνου στο διαδίκτυο. Μέσα από το φυλλάδιο παρουσιάζονται εφαρμογές (applications) που διαθέτουν έξυπνες ρυθμίσεις για την υπενθύμιση των ορίων που έχουμε θέσει στον εαυτό μας, ώστε να επιτύχουμε μια καλύτερη αυτοδιαχείριση του χρόνου μας.
Το φυλλάδιο μπορείτε να το βρείτε εδώ:
https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2017/09/Apps_for_selfregulation_saferinternet4kids_gr.pdf







 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ_Δωρίστε πόντους στο σχολείο μας  ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ...