Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

 

ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΕΟΤ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ



        Την Τρίτη 5  Οκτωβρίου 2021, τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης, του σχολείου μας, καθαρίσαμε την παραλία μπροστά από τον ΕΟΤ της Αλεξανδρούπολης.

       Την προηγούμενη βδομάδα η κυρία μας, μάς ενημέρωσε για την πρόσκληση της HELMEPA να συμμετέχουμε στον καθαρισμό ακτών της περιοχής μας. Μας άρεσε η ιδέα και αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος στη δράση.

        Αρχικά, οι δάσκαλοί μας μας είπαν να πάρουμε μαζί μας νερό, αντισηπτικό, δεύτερη μάσκα για τον κορονοιό, σημειωματάριο και μολύβι, για να καταγράψουμε τα σκουπίδια και φαγητό, μα αυτό τελικά δεν το πήραμε για να είμαστε πιο ασφαλείς με τα μικρόβια.

        Το πρωί της Τρίτης, στις 10:00, ξεκινήσαμε για την παραλία με πολύ κέφι. Περπατήσαμε αρκετή ώρα. Μιλούσαμε, γελάγαμε, κάποια στιγμή όμως είδαμε στην άκρη του δρόμου ένα σκοτωμένο γατάκι. Το καημένο!

        Μετά από 20 λεπτά περπάτημα φτάσαμε στην παραλία κι η κυρία ανακάλυψε ότι ένα παιδάκι είχε μαζί του δυναμητάκια.

        Τέλος πάντων, εκεί χωριστήκαμε σε 5 ομάδες, φορέσαμε τα γάντια μας και πήραμε μαύρες σακούλες. Έτσι καθαρίσαμε την παραλία ο καθένας με την ομάδα του περίπου μία ώρα ( η δικιά μου ομάδα μάζεψε τα περισσότερα σκουπίδια!) και διαπιστώσαμε ότι τα τσιγάρα ήταν τα περισσότερα.

         Μόλις τελειώσαμε πήγαμε στο διπλανό πάρκο, της κυκλοφοριακής αγωγής, και παίξαμε λάστιχο.

         Στις 12:30 γυρίσαμε στο σχολείο, καταγράψαμε τα στοιχεία και τον αριθμό των σκουπιδιών. Φανταστείτε όμως και σκεφτείτε ότι μια ώρα καθαρίζαμε και δεν τα μαζέψαμε όλα!

    Μου άρεσε πάρα πολύ και θέλω να ξαναλάβω μέρος σε παρόμοιες δράσεις, γιατί αγαπώ το περιβάλλον και την θάλασσα και θα ήθελα να είναι καθαρή.

Άννα Κ.

   Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου τα δύο τμήματα της Πέμπτης τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης πήγαμε να καθαρίσουμε την ακτή του ΕΟΤ ύστερα από την πρόσκληση της Helmepa.  Εμείς δεχτήκαμε, αμέσως, να συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση.                    

     Αρχικά, η κυρία Αντωνία μας είπε τι θα χρειαστούμε να πάρουμε μαζί μας στην εκδρομή. Θα έπρεπε να έχουμε δεύτερη μάσκα, αντισηπτικό, ένα μικρό τσαντάκι και το νερό μας.                                    

  Το πρωί της Τρίτης, μόλις τελείωσε το πρώτο διάλειμμα, ξεκινήσαμε για την παραλία. Όταν φτάσαμε χωριστήκαμε σε 5 ομάδες, φορέσαμε γάντια και πήραμε μαύρες σακούλες. Η δική μου ομάδα βρήκε 197 τσιγάρα. Επίσης, μαζέψαμε και άλλα πολλά σκουπίδια.   

  Χάρηκα πολύ γι’ αυτή την εκδρομή γιατί προσφέραμε κάτι καλό. Αυτή η μέρα θα μου μείνει αξέχαστη!!!

                                                                      Σοφία Κ


Ομάδες έτοιμες για δράση!

    Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου η Ε’ τάξη του σχολείου μας που συμμετέχει στο πρόγραμμα HELMEPA πήγε εκδρομή στην ακτή Ε.Ο.Τ.  για να μαζέψει σκουπίδια. Όταν φτάσαμε, οι δάσκαλοι μας χώρισαν σε πέντε ομάδες ανάλογα με το χρώμα μπλούζας που φοράμε. Η κάθε ομάδα διάλεξε έναν αρχηγό. Έπειτα οι δάσκαλοι μας έδωσαν μεγάλες μαύρες σακούλες και αδιάφανα γάντια. Επίσης μας είπαν σε ποιο μέρος πρέπει να είμαστε. Μόλις μας έδωσαν το σύνθημα, ξεχυθήκαμε  στην παραλία γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό.

   Εν τέλει, μαζέψαμε πολλά είδη σκουπιδιών όπως χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό όμως τα περισσότερα ήταν τα αποτσίγαρα. Τέλος η κυρία μας, μάς έδωσε ένα φυλλάδιο στο οποίο καταγράψαμε τα ευρήματα μας.

    Ήτανε μια συναρπαστική εμπειρία! Ευχή όλων μας να διατηρούμε τις ακτές καθαρές!

 

Μύριαμ Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ_Δωρίστε πόντους στο σχολείο μας  ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ...